Vücut Tipine Göre Kadın Hırka Seçimi Nasıl Yapılır

Kadın Triko Örgü Hırka Nasıl Örülür

KADIN HIRKA SEÇİMİ NASIL OLMALIDIR ?

Kadın hırka seçimini yaparken diğer parçaları giydiğiniz renkte olmalıdır. Çok fazla parlak renk giyiyorsanız buna uygun bir hırka seçimi yapmalısınız, seçim yapılırken birçok etkende gözden kaçırılmamalıdır hava şartları , vücut tipine uygunluk gibi. Alışık olmadığınız renklerden kaçınmalısınız, diğer bir seçenekte her şeyle kombin yapabileceğiniz nötr renkli hırkalar seçmelisiniz. Kadın hırkanın yapıldığı malzeme görünümünden daha önemlidir. Örneğin kalın pamuklu bir kadın hırka sizi soğuk havalarda daha sıcak hissetmenizi sağlar veya saç örgülü yün kadın hırka kışlık bir mont kadar sıcak tutabilir. Ajurlu hırkalarda sonbahar akşamlarında sizin kurtarıcınız olabilir.

VÜCUT TİPİNE GÖRE KADIN HIRKA SEÇİMİ NASIL OLMALIDIR ?

Bazı kadınlar kalınlıktan ziyade vücut hatlarını daha çok belli eden hırka seçimi yaparlar bunun için vücut tipine daha çok uygun hırka seçimi yapmalıdırlar örneğin bazıları istenmeyen kiloları örtmek için daha çok uzun kadın hırkalarını tercih etmelidirler ve dar kadın hırka tercihlerinden kaçınmalıdırlar. Üç düğmeli kadın hırkalar , cepli uzun kadın hırkalar , fitilli kadın hırkalar , saç örgülü kadın hırkalar , kolları fırfırlı kadın hırkalar şık bir görüşünüze sahip olmanızı ve çevreniz tarafından gözlerin üzerinde olmasını sağlar.

DOKUSU VE KUMAŞINA GÖRE KADIN HIRKA SEÇİMLERİ NASIL YAPILMALIDIR ? 

Kadın hırkanın dokusu cildinize rahat edebileceğiniz bir yapıda olmalıdır. Kadın Hırkanın kumaşı cildinizi rahatsız etmeyecek şekilde pürüzsüz ve tüm gün rahat bir şekilde hareket edebileceğiniz rahatlıkta olmalıdır. Tüm gün kendinizi rahat ve iyi hissettiren değişik modeller seçin mesela ajurlu hırkalar , fitilli hırkalar , desenli hırkalar tüm gün rahat ve etrafınız tarafından daha çok farkedilmenizi sağlayacaktır ve tüm gözler üzerinizde olacaktır.

Kadın Hırkalar yaşam tarzımızın bir parçasıdır hele de doğru kadın hırka seçimi yapıldıktan sonra kendinizi kaliteli hissetmenizi sağlayacaktır yeter ki doğru kadın hırkası seçimini yapınız.

KADIN ÖRGÜ HIRKA MODELLERİ NASIL YAPILIR ?

Kadınların el işi tığ yada şiş ile yaptığı günümüzde en moda örgü hırka modelleri

şu şekildedir;

  • saç örgülü hırka
  • fitilli örgü hırka
  • ajurlu örgü hırka
  • çizgili örgü hırka
  • işleme detaylı örgü hırka
  • Örgü detaylı hırka
  • jakarlı örgü hırka
  • selanik örgülü hırka
  • bisküvi desenli örgü hırka
  • prinç model örgü hırka
  • yaprak desenli örgülü hırka
  • sakallı örgülü hırka

Saç Örgülü Hırka : iki şiş ile burma 4 İlmek ters örgü ve12 ilmek düz örgü ilk başlangıcı ters örgü atıldıktan sonra şişe takıp düz örgüden devam ediyoruz.bu şekilde devam etmektedir.

Sakallı Örgü Hırka : Hırka Sakallı ip den oluşmaktadır.Kendi ölçülerinizi bir kağıda yazıp çizimini önceden yapmak gerekir.2 top sakallı ip ön ve arka yüz için idealdir.İlmek sayısını bedeninize göre atmanız gerekmektedir.

Yaprak Desenli Hırka : Kabartmalı yaprak desenli hırka önden kabartma duruşunu ve ister düğmeli ister düğmesiz olarak kapatma kısmına yaklaşık 12 ila 14 sıra ilmek atarak yapabilirsiniz.Yaprak desenli hırkayı el örgüsü ve boyundan örmeli olarak yapabilirsiniz.

Selanik Desenli Hırka : El örgüsü hırkalarda en popüler ve örülürken keyif veren selanik desenli hırka hem yapılış hemde tarzıyla diğer hırkalara göre kolaydır yapılış süresi olarak farklılık göstersede hem kalın hem ince top ipler ile bir çok selanik hırka modeli vardır.

Bunun yanı sıra bulut desenli,ahududu desenli,kiraz desenli,çiçek desenli,papatya desenli,fare dişli,iki renkli,ekose desenli,kaz ayağı desenli,verev tarzı,hope maculay tarzı ünlü hırkalardan kartopu desenli, altıgen,burgulu,haroşa tarzı,incili dantelli işleme ve aksesuarlı el örgüsü hırkalarıda mevcuttur.

 

Etiketler: kadın hırka,triko hırka,el örgüsü hırkalar,kadın hırka seçimi,bayan hırka,kadın saç örgülü hırka,kadın el örgüsü hırka,kadın örgü hırka nasıl yapılır
Aralık 02, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR